.

HAPPY

YOUNG TEACHER

Zelfzeker voor de klas

Je klas goed leiding geven. Je klas "in handen houden". Als leerkracht moet je dat kunnen. Dat wordt van jou verwacht. Maar dat is als startende leerkracht vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan.

.


Als starter ben je nog niet zo zeker van je stuk. Soms ervaar je daardoor moeilijkheden met het handhaven van orde en tucht in de klas. Als er tijdens de lerarenopleiding  te weinig aandacht ging naar de houding die je als leerkracht moet aannemen bij onvoorziene ordeverstorende gebeurtenissen, dan weet je niet hoe je daarop moet reageren. Werk je in een school waar aandacht is voor de begeleiding van beginnende leerkrachten, dan vind je steun bij je collega's en/of de directie. Maar je zal het vooral moeten leren uit eigen ervaring. Met vallen en opstaan. 


Praten over de problemen die je tegenkomt is niet vanzelfsprekend. Toegeven dat dingen niet goed gaan is in zekere zin zelfs riskant, omdat je hierdoor de kans loopt niet meer serieus genomen te worden door je meer ervaren collega's. Zij hebben het vak immers ook met vallen en opstaan en door eigen inspanningen moeten leren. Dus ploeter je in stilte verder.

.

Soms loopt het uit de hand. Lesgeven lukt dan niet meer. De situatie wordt onhoudbaar en dat kan een weerslag hebben op je gezondheid waardoor je moet stoppen met lesgeven. Misschien wel definitief.

Het gebrek aan begeleiding is een belangrijke oorzaak dat beginnende leerkrachten afhaken. Maar het hoeft niet zo ver te komen.

ZICHTBAAR WORDEN
biedt 

Individuele hulp

Bij mij kan je je verhaal vertellen. Ik luister naar jou zonder te oordelen. We zoeken samen uit welke specifieke hulp je nodig hebt. Je werkt aan een aantal vooropgestelde doelen. Ik begeleid en ondersteun jou. Het eindresultaat zal zijn dat jij zelfzekerder voor de klas gaat staan en de klasgroep beter in de hand hebt.

Groepscoaching 

Tijdens de bijeenkomsten vertellen leerkrachten hun verhaal. Door te luisteren naar de verhalen van andere leerkrachten, besef je dat je niet de enige beginnende leerkracht bent bij wie het fout loopt in de klas. Je voelt je gesteund. Je krijgt zeer concrete tips en je kan oefenen in een veilige omgeving. Door ervaringen uit te wisselen leer je van elkaar.

Wil jij als leraar graag dat alles perfect is? Of is goed voor jou goed genoeg?
Perfectionisme is een kwaliteit. Maar wat als het je uitput?
Hoe perfectionistisch ben jij als leraar? Doe de test

groepscoaching

voor leerkrachten
uit het

basisonderwijs

1 - op - 1 coaching

voor leerkrachten
uit het

basisonderwijs

Wees de eerste om het nieuws te lezen!

Zichtbaar worden    BTW : BE 0682.990.163
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin